Västerås satsar på ungdomssidan.Foto: Bildbyrån

Västerås fortsätter att satsa. Tidigare i våras tog herrlaget klivet upp i Hockeyallsvenskan och nu satsar klubben hårt på ungdomssidan genom att anställa tidigare a-lagsspelaren Kent Olofsson som ungdomsansvarig.

Västerås sportchef Patrik Zetterberg menar att klubben har saknat en tydlig styrning samt en röd tråd för klubbens ungdomslag. För att få bukt på det problemet väljer klubben nu alltså att anställa en utvecklingschef.
– Vi har sett ett stort behov av en sådan roll. Varje årskull och lag har nästan varit som en egen förening i föreningen och styrts på sina egna villkor när det till exempel gäller träning. I många fall följer det inte alls det gulsvarta spåret, säger Zetterberg till Vlt.

”STOR ERFARENHET”

Olofsson kommer att tillträda tjänsten i augusti.
– ”Kenta” är en person som varit i VIK och själv gjort hela resan som ledare. Han har stor erfarenhet av arbete med ungdomar, fortsätter Zetterberg till VIK:s hemsida.

Västerås har tidigare fostrat NHL-spelare som Nicklas Lidström, Patrik Berglund och Mikael Backlund.