Joacim Eriksson.Foto: Bildbyrån/Gepa Pictures/Christian Ort

Igår kom beskedet att Brynäs tänkte förstemålvakt Joacim Eriksson blir borta en lång tid och missar SHL-starten. Klubben kände till Erikssons skada, men:
– Kunde aldrig tro att det skulle vara så här illa, säger sportchefen Stefan Bengtzén till Gefle Dagblad.

Exakt hur länge Joacim Eriksson blir borta. Men klart är i alla fall att Brynäs ger sig ut på målvaktsjakt för att ersätta den skadade målvakten. Sedan skadebeskedet kom har det spekulerats i hur mycket Brynäs visste kring Erikssons skada.

Nu reder sportchefen Stefan Bengtzén ut de frågetecken som finns.
– Vi visste att Jocke skulle göra ett ingrepp. Men det var inget konstigt, utan något som skulle hålla honom borta i fyra-fem veckor, säger Bengtzén till GD.
–  Självklart läkarundersöker vi spelarna. Nu visste vi att det behövdes ett mindre ingrepp. Men att det skulle vara så här pass illa var det ingen som kunde förutspå.

”VILL HA EN FULLGOD MÅLVAKT”

Nu hoppas Bengtzén på att med kort varsel kunna hitta en målvakt som kan täcka upp för Eriksson under hans frånvaroperiod.
– Helst vill jag ha en fullgod målvakt som är lika bra som Jocke. Klart att det är ett svårt läge. Särskilt som vi inte riktigt vet i nuläget hur länge han blir borta.

Joacim Eriksson, fostrad i Brynäs, återvände till klubben den här säsongen efter spel i Leksand, Skellefteå, Vancouver, Dinamo Riga, Växjö och Djurgården.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.