Västerås IKFoto: Bildbyrån

Västerås är nykomlingar i HockeyAllsvenskan men siktar högt. Sportchefen Patrik Zetterberg förlänger nu kontraktet – med hopp om att ta klubben mot SHL.
– Min dröm är att vi om tre år absolut ska kunna vara med och attackera mot en allsvensk final och kanske till och med ett direktkval mot SHL, säger han till Hockeypuls.

Det är medvind i Västerås. Nu står det klart att sportchefen Patrik Zetterberg förlängt sitt kontrakt med klubben. Han kommer stanna de kommande tre åren, berättar han för Hockeypuls.
– Det är en ömsesidig del. En treårsplan känns vettigt från båda parter just nu. Sen får vi ta det därifrån. Vi lever i en resultatstyrd värld. Men vi känner oss jättenöjda med det lagbygge vi har och ser fram emot säsongen. Det är en jäkla vi-känsla i föreningen just nu. Och det lockar också mig, säger han.

”Zäta” hoppas att klubben ska kunna slåss om SHL-spel innan kontraktet når sin ände.
– Min dröm är att vi om tre år absolut ska kunna vara med och attackera mot en allsvensk final och kanske till och med ett direktkval mot SHL.

Patrik Zetterberg är en stor profil i Västerås både som spelare och ledare men gjorde förra säsongen sin första som sportchef. Han hyllas för sin rookiesäsong av klubbchefen Mats Brokvist.
–  Från ett blankt papper hittade han en trupp som till slut gick hela vägen upp i Hockeyallsvenskan. ”Zäta” har gjort ett väldigt bra jobb med små resurser och medel.