Nicolai MeyerFoto: Bildbyrån

Södertälje framstår mer och mer som ett topplag i HockeyAllsvenskan. Nu har klubben plockat in Trojastjärnan Nicolai Meyer på ett tvåårskontrakt. Det skriver man på sin hemsida.

Södertälje har redan värvat in spännande spelare som  Ludwig Blomstrand, Sebastian Dyk, David Åslin, Marcus Oskarsson, Sebastian Bengtsson, Dan Pettersson, Christopher Liljewall och Marcus Fagerudd. Nu har ytterligare en högklassig spelare på allsvensk nivå anslutit.

Det handlar om Troja/Ljungbys poängmakare Nicolai Meyer. Han har skrivit på för två år.
– Det känns bra. SSK är en bra förening som vill någonting och det vill jag också. Jag vill ta nästa steg, säger han.
– Jag är bra offensivt och jag är bra i PP. Jag gör självklart jobbet hemåt också, men mina styrkor ligger i offensiven.

ÖSTE IN MÅL

Meyer har två allsvenska säsonger bakom sig. Först gjorde han 28 poäng för Tingsryd och Västervik och sen dunkade han in 39 poäng i Troja/Ljungby förra säsongen. Med det blev han elva i poängligan. De 19 mål han gjorde räckte till en åttondeplats i skytteligan.

Den VM-meriterade dansken följde sedan upp det med att göra 9+7 på tio matcher i Kvalserien.
– Nicolai är en mönsterbrytare offensivt, både som målskytt och framspelare. Något han visat i Danmark tidigare, liksom i Hockeyallsvenskan de två senaste säsongerna. Han vill även vidareutveckla alla alltid-jobbet. Vi tror han kommer att passa bra in i gruppen på flera sätt säger huvudtränare Ulf Lundberg.