Behrn Arena.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Den sportsliga säsongen blev en flopp för Örebro. Också ekonomiskt visade de upp röda siffror – men trots det ökade de sitt egna kapital och det innebär att de klarar elitlicenskravet.

I början av året befann sig Örebro i en rejäl sportslig utförsbacke när de föll handlöst i SHL tabellen. Detta gjorde att styrelsen beslutade att investera 3,6 miljoner extra i a-lagets spelartrupp för att försöka säkra SHL-kontraktet. Bland annat värvades Anton Hedman in från Luleå.

NYEMISSION STÄRKTE EGNA KAPITALET

Detta satte naturligtvis sina spår i ekonomin och när bokföringen nu är sammanräknad visar den på ett minusresultat på 3,9 miljoner kronor. Dock genomförde dotterbolaget Örebro Hockey Holding AB en n riktad nyemission för att stärka det egna kapitalet och det visade sig bli lyckosamt. 13,8 miljoner kom in genom den och totalt gick Örebro från minus 3,8 miljoner kronor i kassan till ett plusresultat på 6,1 miljoner kronor.

Förra räkenskapsåret gick Örebro 12,6 miljoner kronor back och den blödningen har man nu alltså lyckats stoppa.
— Vi kan nu äntligen lägga ett både sportsligt och ekonomiskt utmanande verksamhetsår bakom oss, säger vd:n Mikael Johansson till klubbens hemsida och fortsätter:
— Örebro Hockey Klubb har nu ett betydligt mycket bättre utgångsläge att utgå ifrån när vi nu på allvar tar nästa steg mot nya vision ”Örebro Hockey skall vara Sveriges bästa hockeyklubb både vad gäller sportslig kvalitet och total upplevelse”.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.