Kapten Morten Madsen i Karlskrona.Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Han har spelat två säsonger i Karlskrona, båda som lagkapten. Nu är Morten Madsen aktuell för laget som skickade ned KHK i HockeyAllsvenskan – Timrå.
–  Vi för diskussioner med några och han är ett av namnen, men ingenting är klart än, säger Timrås sportchef Kent Norberg till Hockeypuls.

Timrå är på centerjakt och ett av namnen som diskuteras är Morten Madsen. 31-åringen, som spelat 311 SHL-matcher för Modo och Karlskrona, kan få ett nytt SHL-kontrakt trots att KHK åkte ut i våras.

Det skulle inte vara en helt okontroversiell övergång med tanke på att Madsen var lagkapten för Karlskrona och att Timrå var laget som spelade ner KHK i HockeyAllsvenskan.
–  Vi för diskussioner med några och han är ett av namnen, men ingenting är klart än, säger Timrås  sportchef Kent Norberg till Hockeypuls.

GILLAR TRÄNAREN

Madsen spelade under Timråtränaren Fredrik Andersson redan under tiden i Modo, vilket ytterligare talar för att den danske VM-spelaren skulle trivas bra i SHL-nykomlingen.
– han har spelat i SHL under många år och har bra storlek och hela den biten. Han har bra karaktär, är en bra kille på alla sätt och vis och skulle passa in bra. Freddan känner honom bra också sedan tiden i Modo, säger ”Nubben” Norberg.

Morten Madsen gjorde sju poäng (3+4) på 50 SHL-matcher den gångna säsongen.