Foto: Erik Mårtensson, Bildbyrån

Modo är på rätt väg igen. Efter några tuffa ekonomiska år gör man nu en vinst på närmare 2,3 miljoner kronor.
–  Vi har genomgått ett stålbad, men utan det hade vi inte klarat det här, säger VD Johan Widebro till Hockeypuls.

Modo tappade 19 miljoner i intäkter jämfört med året innan men lyckas ändå göra en vinst på närmare 2,3 miljoner kronor. Detta trots att man återigen hade en mycket svag säsong på isen och inte ens blev topp-åtta i Hockeyallsvenskan.

VD Johan Widebro förklarar:
– Det beror på att vi tog väldigt tuffa beslut då vi bantade ned den sportsliga verksamheten och kontoret och gjorde om vaktmästeriet och lönekostnaden minskade någonstans mellan 45-50 miljoner kronor på två säsonger om man tar det från SHL-nivån, säger han till Hockeypuls.
– Vi har genomgått ett stålbad, men utan det hade vi inte klarat det här. Vi har till exempel minskat lönekostnaden på sex, sju miljoner kronor från ett allsvenskt år till ett annat. Totalt har vi minskat kostnaderna med 16 miljoner kronor jämfört med förra säsongen.

Han berättar också att klubben nu har 5,2 miljoner i eget kapital – vilket till och med, med ganska god marginal, är över minimikravet för att få licens att spela i SHL.

Modo gör sig nu redo för sin tredje raka säsong i HockeyAllsvenskan.