Jeff Ulmer i Modo.Foto: Bildbyrån.

Jeff Ulmer gjorde det bra i Modo men floppade rejält i Linköping. Nu lägger 41-åringen av med ishockey, meddelar han på twitter.

Han har spelat i NHL, AHL, KHL, SHL, DEL, NLA, Liiga, den danska ligan, den österrikiska ligan, den brittiska ligan, och nu senast i den så kallade alpligan. Jeff Ulmer har således haft en närmast unik karriär.

Nu lägger 41-åringen av. På twitter skriver Ulmer att hans karriär är över efter 19 säsonger och över 1000 matcher. Han kommer dock bli kvar inom ishockeyn, men vilken roll det är har han ännu inte offentliggjort.

FLOPPADE I LHC

Jeff Ulmer spelade 56 matcher i SHL, för Modo och Linköping. Han kom till Modo säsongen 08/09 och gjorde 15 poäng på 27 matcher. Efter en galen säsong för Frankfurt, där han noterade 74 poäng på 56 matcher och vann den tyska ligans poängliga, återvände han till Sverige efter en kort sejour i KHL också. Ulmer skrev kontrakt över två säsonger med Linköping men floppade då hårt. Kanadensaren gjorde bara nio poäng på 29 matcher och kontraktet bröts.

Sedan spelade han runtom i Europa och avslutade för Lustenau i Alpligan. Där gjorde han, som 41-åring, 33 poäng på 27 matcher. En grann avslutning på en minst sagt händelserik karriär.

https://twitter.com/JeffUlmer44/status/1008220816540962818