Jonas Almtorp hade anledning att jubla.Foto: Bildbyrån

Ingen har spelat i fler SHL-klubbar än han. Nu ser Jonas Almtorp ut att lägga av.
– Det känns lite som att det är dags, säger Almtorp till UNT.

Modo, Brynäs, Luleå, Södertälje, Djurgården, Linköping. Det är de sex SHL-klubbar Jonas Almtorp hann representera i sin karriär. 34-åringen kommer av allt att döma sluta spela ishockey.

Efter en tung och skadefylld säsong i AIK säger han att det mesta talar för att karriären är över.
– Mycket talar för att jag har gjort mitt, så är det. Jag har precis byggt hus i Knivsta, har barn i skola, gjorde ingen bra säsong i fjol och har haft mycket skador sista åren. Det känns lite som att det är dags, säger Almtorp till UNT.

”KONSTIGT MEN OCKSÅ UTMANANDE”

Det blev 514 matcher i SHL och 173 i allsvenskan. Dessutom hann Almtorp göra en sväng i Österrike under sin långa karriär. Han säger att det inte känns tufft att sluta efter en så tung säsong som han hade.
– Nej, det gör det inte. Det är som det är och oavsett hur det slutar så är det konstigt. Hockey har varit mitt liv sedan jag var väldigt, väldigt ung och nu ska man byta livsstil. Det är det som känns konstigt, men också utmanande. Det är bara att kolla framåt, det är kul och lite vemodigt så klart också när man tänker tillbaka.

Jonas Almtorp kommer inte satsa på en tränarkarriär men kommer engagera sig i Almtunas 09-lag.