Brock Trotter.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Nu är det känt varför Brock Trotter aldrig blev spelklar i Björklöven. En tidigare rattfylla satte stopp, avslöjar Västerbottens-Kuriren.

Igår uppdagades en schism mellan Brock Trotter och Björklöven. Trotter kom till ”Löven” under våren från Stavanger Oilers i Norge men spelade inga matcher.

Trotter kräver dock en ersättning på 270 000 kronor i etebliven lön från Björklöven, vilket klubben meddelade på sin hemsida igår.
– Han presenterades och förmedlades av en SICO-licensierad agent som tillgänglig för den svenska marknaden och blev då ett bra alternativ för oss. Nu visade det sig att Brock inte alls var tillgänglig för den svenska marknaden av orsaker knutet till honom som person, sade sportchefen Fredrik Grönberg då.

SPORTCHEFEN BEKRÄFTAR

Nu är det avslöjat varför Trotter aldrig blev spelklar. Han fick inget arbetstillstånd från det norska migrationsverket, vilket varit känt sedan tidigare, men anledningen har inte blivit känd förrän nu. Västerbottens-Kurriren avslöjar att det rör sig om en rattfylla från när Trotter spelade för Ingolstadt. Rättsprocessen i Tyskland ska vara avklarad men norska migrationsverket har hårdare regler gällande tredjepartsmedborgare (som ej är medlemmar i Schengensamarbetet) som åkt fast för ett brott inom det så kallade Schengenområdet.

Sportchefen Fredrik Grönberg bekräftar rattfyllan.
– Den uppgiften framkom så småningom och i dag känner jag till det. Men jag vill inte gå in närmare på när vi fick vetskap i det här ärendet, säger han.

Trotter spelade heller aldrig några matcher för Stavanger Oilers.