• Publicerat 22 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Max Pacioretty.Foto: All Over Press

Är Max Paciorettys dagar som en Montréal Canadiens-spelare räknade? Ja, i alla fall om man ska tro uppgifter från franskkanadensiska TVA. TV-kanalens expert Dany Dubé hävdar att lagkaptenen kommer att bli trejdad.

Montréal Canadiens general manager Marc Bergevin har redan hunnit göra en större transaktion under sommaren då han skickade Alex Galchenyuk till Arizona coyotes i utbyte för Max Domi. Men ingenting tyder på tt han skulle vara nöjd med bara det.

Nu kommer uppgifter från franskkanadensiska TVA att klubben är på väg att trejda sin lagkapten Max Pacioretty. Enligt kanalens insider Dany Dubé ska det mer eller mindre vara klart att han inte återvänder till klubben i höst.

RYKTADES TILL FLORIDA

29-åringen har omgärdats av rykten under en längre tid och var påstods vara på väg bort från klubben redan innan trade deadline i vintras. Då uppgavs Florida Panthers ha ett stort intresse för amerikanen. Det kan ha svalnat sedan de trejdat till sig en annan målskytt på vänsterkanten i Mike Hoffman, men intresset borde ändå vara stort för en spelare med Paciorettys meriter.

Innan besvikelsen den gångna säsongen, där det blev 17 mål och 37 poäng på 64 matcher, hade Pacioretty fyra raka säsonger med över 30 mål och 60 poäng.

Max Pacioretty draftades av Canadiens som 22:a spelare i första rundan 2007. Han har ett år kvar på ett kontrakt som är värt i genomsnitt 4,5 miljoner dollar per säsong.