• Publicerat 22 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tobias Enström.Foto: All Over Press

Modos förhoppning om sommarens drömvärvning ser ut att gå upp i rök. Enligt Chris Johnston på TSN är Tobias Enström inställd på att fortsätta NHL-karriären.

Det har tisslats och tasslats om en återkomst hem till Örnsköldsvik och Modo för Tobias Enström. Den 33-årige backens kontrakt med Winnipeg Jets går ut i månadsskiftet och hemma i Ångermanland har fansen hoppats att han skulle bli sommarens stora drömvärvning.

Men nu kommer uppgifter som tyder på motsatsen. Sportsnets välinitierade reporter Chris Johnston uppger på Twitter att Enström vill fortsätta NHL-karriären. Det skulle i så fall innebära att han testar free agent-marknaden 1 juli för att se vilket intresse som finns för hans tjänster.

SKADEDRABBAD PÅ SENARE ÅR

Enström har tillhört samma organisation hela NHL-karriären. Han flyttade till Nordamerika efter SM-guldet med Modo 2007 för spel i Atlanta Thrashers. Han följde sedan med till Winnipeg Jets när Thrashers omlokaliserades 2011. Totalt har han spelat 719 NHL-matcher för de bägge klubbarna.

De senaste åren har backen från Nordingrå varit skadedrabbad och missat en hel del matcher. Den gångna säsongen var han ombytt i 43 matcher i grundserien och ytterligare elva i slutspelet.