Bryan Lerg.Foto: Bildbyrån

Bryan Lerg har gjort 20 respektive 19 mål i SHL under två säsonger i Rögle. Nu lämnar han.
– Jag har inget negativt att säga alls om Rögle – jag kände bara att jag ville ha en förändring från svensk hockey, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Han har kommit fyra respektive nia i SHL:s skytteliga och blivit målkung i Rögle båda säsongerna. Men nu är Bryan Lergs tid i Sverige över för den här gången. Han bekräftar att han kommer spela någon annanstans nästa säsong.

Det är i Helsingborgs Dagblad han meddelar sitt beslut.
– Jag har funderat länge och träffade min agent två gånger förra veckan och gick igenom allting. Då tog jag beslutet att jag inte kommer att komma tillbaka till Rögle och att jag inte kommer att spela i Sverige alls.
– Rögle var alltid mitt förstahandsval i SHL och jag sa till Chris att det skulle bli Rögle om jag valde att stanna i Sverige. Jag ville meddela Chris mitt beslut för att han skulle kunna hitta rätt spelare till laget. Jag har inget negativt att säga alls om Rögle – jag kände bara att jag ville ha en förändring från svensk hockey.

NHL-KONTRAKT PÅ GÅNG?

32-åringen säger att han har anbud från såväl KHL som Schweiz och Tyskland – men utesluter inte heller spel i någon NHL-organisation kommande säsong. Lerg har gjort 14 matcher i NHL och drygt 400 i AHL under karriären.
– Det beror på vad lagen känner. Antingen kan det bli ett tvåvägskontrakt i NHL eller ett AHL-kontrakt där jag kan vara en ledande veteran. Jag är 32 år och det är massor av unga spelare i NHL på väg uppåt nu. Men min agent pratar med lag om NHL-avtal och vi får se vilken typ av feedback han får.

Bryan Lerg gjorde totalt 63 poäng under sina två år i Sverige.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!