Evan McGrathFoto: Bildbyrån

Evan McGrath flyttar vidare i Europa. Nu är han klar för spel i Storbritannien.

Evan McGrath gjorde 43, 36 och 50 poäng under sina tre första säsonger i Sverige. Sen började karriären gå utför. Han floppade både i Frölunda i SHL och i sin återkomst till Västerås i allsvenskan. 2013 vann han den allsvenska poängligan, då i Oskarshamns tröja.

Efter spel i Schweiz och Österrike flyttade Evan McGrath till förra säsongen till den tyska andraligan där han gjorde hela 58 poäng på 52 matcher. Det gav honom ett kontrakt i en ny högstaliga.

JAGAR FÖRSTA SENIORTITELN

Nästa säsong spelar kanadensaren för den brittiska storklubben Sheffield Steelers. Steelers vann guld 2017 och förlorade finalen i år. Nu är det tänkt att de ska få hjälp av McGrath i jakten på ett nytt guld.

32-åringen har tidigare vunnit OHL-titeln och Memorial Cup med Kitchener Rangers 2003. Han saknar dock titlar på seniornivå.