• Publicerat 27 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gustaf Westlund.Foto: Ohio State University

Efter två säsonger i den amerikanska juniorligan USHL är svenske centern Gustaf Westlund på väg mot collegespel med Ohio State University. Men innan dess får han chansen att visa upp sig på Florida Panthers utvecklingsläger.

Gustaf Westlund, 20, har gjort tre säsonger i Nordamerika sedan han lämnade AIK:s juniorverksamhet 2015. De senaste två åren har han representerat Lincoln Stars i USHL, den största amerikanska juniorligan. Till hösten tar han klivet in i collegehockeyn där han har fått ett stipendium att spela för Ohio State University i Columbus.

Innan han flyttar dit väntar ett annat äventyr. Då ska han nämligen delta på Florida Panthers utvecklingsläger dit han blivit inbjuden som free agent. Ytterligare en svensk kommer att vara med på campen, nämligen den före detta Luleåbacken Linus Nässén, som spelade juniorhockey med Medicine Hat Tigers i WHL förra säsongen. Han och Westlund har tidigare spelat tillsammans i SDE Hockeys juniorverksamhet.

Westlund stod för tolv mål och 39 poäng på 58 matcher i USHL förra säsongen.