Ken JägerFoto: Bildbyrån

Rögle hoppas ha gjort ett fynd. Den schweiziske JVM-centern Ken Jäger är klar för klubben på ett kontrakt som gäller tre säsonger.
– Det är en intressant spelare. Han är en ”late bloomer” och har definitivt verktygen för att spela för oss men jag vill inte lägga en onödig press på honom, säger Chris Abbott.

Chris Abbott var på plats och såg vinterns JVM live, och imponerades av Ken Jäger. Så pass mycket att han valde att värva honom till Rögle på ett treårskontrakt redan nu. Det skriver klubben på sin hemsida.

Jäger tycks främst vara en värvning för framtiden.
–  Det är en intressant spelare. Han är en ”late bloomer” och har definitivt verktygen för att spela för oss men jag vill inte lägga en onödig press på honom, säger sportchef Chris Abbott.

DEBUTERAT I A-LAGET

Under JVM sköt han två mål på fem matcher för Schweiz. Förra säsongen spelade han för Davos J18-lag där det blev 12+6 på 18 matcher. Han gjorde också 1+1 på åtta matcher för klubbens B-lag i andraligan.
– Ken är en mycket lovande ung spelare som vi är väldigt glada över att ha lyckats ta in i Rögle. Jag hade möjligheten att se honom spela live under junior-VM i vintras och blev direkt imponerad av hans skridskoåkning och skicklighet med puck, berättar Abbott.

Säsongen 16/17 gjorde den 20-årige schweizaren två matcher för Davos A-lag.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.