Mike Green stannar. Dessutom ryktas Thomas Vanek och Jonathan Bernier till Detroit nästa säsong.Foto: IBL

Backen Mike Green stannar och dessutom talar en del för att Thomas Vanek och Jonathan Bernier ansluter till Detroit imorgon när NHL:s free agent-cirkus startar.

Imorgon är det fritt fram för alla free agents i NHL att skriva kontrakt med nya eller gamla klubbar. Idag står det klart att Detroit får behålla sin veteranback Mike Green ytterligare två säsonger. 32-åringen inledde sin NHL-karriär med Washington Capitals men 2015 skrev han på för Detroit.

Green har vunnit målligan i NHL för backar vid hela fyra tillfällen och har under karriären gjort 464 poäng.

Österrikaren Thomas Vanek har hunnit fylla 34 år. Under sin 13 säsonger långa NHL-karriär har han gjort över 700 poäng för bland andra Buffalo och Minnesota.

2016 skrev han på som free agent för Detroit men trejdades samma säsong till Florida. 2017/2019 delade han mellan Vancouver Canucks och Columbus Blue Jackets. Nu sägs han vara på gång med en återkomst till Red Wings.

Målvakten Jonathan Bernier draftades av Los Angeles Kings 2006 men hans förväntade stora genombrott i NHL har aldrig riktigt kommit. Toronto tog över hans rättigheter 2013 men tre år senare trejdades han till Anaheim i utbyte mot draftval och förra sommaren skrev han på som free agent för Colorado.

Nu när hans kontrakt gått ut igen ser det alltså ut att bli ännu ett klubbyte.