• Publicerat 1 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Matt Cullen.Foto: All Over Press

Med sina 41 år är Matt Cullen NHL:s äldsta spelare. Det kommer han att vara även kommande säsong. På söndagen kom beskedet att han fortsätter ytterligare en säsong – efter att ha återvänt till Pittsburgh Penguins.

Matt Cullen är född i november 1976. Efter Jaromír Jágrs flytt hem till Tjeckien under förra säsongen blev den amerikanske centern NHL:s äldsta spelare. Det kommer han av allt att döma vara även kommande säsong.

Under söndagen blev det klart att han spelar vidare en säsong till. Cullen återvänder nämligen till Pittsburgh Penguins, där han blev Stanley Cup-mästare både 2016 och 2017. Den gångna säsongen representerade 41-åringen Minnesota Wild.

VUNNIT STANLEY CUP TRE GÅNGER

Cullen har under sin långa NHL-karriär spelat 1 445 matcher för Anaheim, Florida, Carolina, New York Rangers, Ottawa, Minnesota, Nashville och Pittsburgh. Han vann sin första Stanley Cup med Carolina 2006 och har totalt vunnit tre med de två han tagit med Penguins.

Under fjolårssäsongen samlade Cullen ihop elva mål och 22 poäng på 79 matcher med Wild.

Kontraktet med Penguins gäller kommande säsong och är värt 650 000 dollar.