• Publicerat 1 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Stefan Elliott.Foto: Henrik Skoglund

Han gjorde ett positivt intryck under sin tid i HV71. Men det blir varken en fortsättning i Jönköping eller Sverige för den kanadensiske backen Stefan Elliott. På söndagen skrev han NHL-kontrakt med Pittsburgh Penguins.

Stefan Elliott kom till HV71 i oktober i fjol och svarade för fyra mål och 21 poäng på 34 matcher i SHL. Han fick dessutom äran att åka till Pyenongchang i februari och representera Kanada under OS i Sydkorea. Där var han med och tog en bronsmedalj.

Efter HV71:s tidiga sorti ur SM-slutspelet har det varit tyst om Elliott. Men nu står det klart att han återvänder till Nordamerika. Darren Dreger på TSN skriver att 27-åringen tecknat ett ettårskontrakt med Pittsburgh Penguins värt 650 000 dollar i NHL och 225 000 dollar i AHL. Han är garanterad minst 300 000 dollar över hela säsongen.

Stefan Elliott har NHL-rutin sedan tidigare. Mellan 2011 och 2016 spelade han 84 NHL-matcher för Colorado, Arizona och Nashville. Colorado Avalanche var tillika klubben som draftade backen i andra rundan so 49:e spelare 2009.

Se hela NHL inklusive Stanley Cup på Viaplay för bara 399 kronor per månad