• Publicerat 4 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tony Mårtensson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Han fyllde 38 år för ett par veckor sedan. Men Tony Mårtensson tänker inte lägga av. Nu fortsätter han karriären i Hockeyallsvenskan med Almtuna.
– Jag tycker att skillnaden mellan SHL och HockeyAllsvenskan blir mindre och mindre för varje säsong som går, säger Mårtensson.

Tony Mårtensson återvände till svensk hockey och Linköping i fjol. Då hade han gjort sju säsonger i utlandet sedan sin senaste sejour i LHC. Säsongen blev inte riktigt vad han hade hoppats på med två mål och 13 poäng på 48 matcher. Det blev heller ingen fortsättning i Cluben för den 38-årige centern, som vann SHL:s poängliga säsongen 2007/08.

Sedan en längre tid tillbaka har det ryktats att han skulle kliva ned och representera Almtuna i Hockeyallsvenskan. Under tisdagen kom slutligen beskedet att så blir fallet.
– Man kommer med en hel del rutin och vet vad som krävs för att bli en bra spelare. Almtuna har många riktigt bra talanger som jag hoppas kunna vara med och lära en del. Sen älskar jag fortfarande att spela hockey och vinna matcher så jag kommer göra allt för att vi ska bli så framgångsrika som möjligt, säger han i en intervju med Almtunas webbredaktion.

Tony Mårtensson har inte spelat allsvensk hockey sedan sin juniortid. 1999/00 gjorde han 49 poäng på 41 matcher för Arlanda. Han gick sedan till Brynäs och vidare till en lång karriär med NHL-spel, fina individuella framgångar med Linköping och sedermera även Ryssland, där han vann Gagarin Cup med både Ak Bars Kazan och SKA Sankt Petersburg.

Kontraktet med Almtuna löper över kommande säsong.