Foto: Bildbyrån

Han avslutade säsongen starkt i Oskarshamn, med åtta poäng på 17 matcher. Nästa säsong spelar Markus Persson med Borlänge.
–  För mig är han en 30-poängsspelare i HockeyAllsvenskan, så det är kanon för oss, säger sportchef Mats Johansson till MrMadhawk.

Borlänge slår till med en av ettans hetaste värvningar till kommande säsong. Markus Persson är klar för klubben, bekräftar sportchef Mats Johansson för MrMadhawk. Kontraktet skrevs på idag.

Persson har sedan tidigare gjort 145 poäng på 124 matcher i Hockeyettan, för Tingsryd, Skövde, Mariestad och Hudiksvall. För de sistnämnda gjorde han 65 poäng, varav 32 var mål, på 38 matcher 2011/2012.

Så sent som 15/16 gjorde han 30 poäng i Tingsryd innan ett par röriga säsonger följde. Det blev fem poäng på elva matcher under en skadefylld säsong i Västerås, och förra säsongen gjorde han bara fyra poäng på 15 matcher i Södertälje innan säsongen avslutades med åtta poäng på 17 matcher i Oskarshamn.

”HAFT EN HEL HÖG ALLSVENSKA BUD”

Nu ska han alltså återvända ned till Hockeyettan, som 28-åring.
–  Efter ett par månaders dialog, och han har haft en hel hög av allsvenska bud så kom han till slut fram till att spela med oss, vilket jag är jätteglad för. Hans tjej har bra jobb i Falun och han får spela med oss. Det blir en kanonlösning för oss och en väldigt bra ersättare till Sebastian Bengtsson, som gick till Södertälje, säger sportchefen Mats Johansson.
– För mig är han en 30-poängsspelare i HockeyAllsvenskan, så det är kanon för oss.

Markus Persson är från början från Dalarna och startade sin hockeyresa i Björbo.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!