Nicklas Heinerö.Foto: Bildbyrån

Nicklas Heinerö gjorde en bra säsong med 22 poäng på 45 matcher i Södertälje – men fick inte vara kvar. Nu är han klar för Oskarshamn.
– Vi känner oss säkra på att där finns ytterligare en nivå i Nicklas som han kan få ut i vårt lag och nöjda med att få fylla på truppen med honom, säger sportchefen Per Kenttä. 

Efter en tyngre tid i AIK fick Nicklas Heinerö ett lyft sedan flytten till Södertälje. Han gjorde elva mål och lika många assistpoäng på 45 matcher. Med det var han en av lagets ledande spelare och slutade sexa i den interna poängligan.

Nu är 26-åringen klar för en flytt bort från 08-området. Nästa säsong spelar han i Oskarshamn, bekräftar klubben i ett pressmeddelande.
– Det känns jättekul och inspirerande med Oskarshamn och jag ser framemot att få flytta ner snart och lära känna staden, laget och alla runt föreningen. Jag har alltid upplevt Oskarshamn ett jobbigt lag att möta, säger han.

”ETABLERADE SIG ORDENTLIGT I HOCKEYALLSVENSKAN”

Sportchefen Per Kenttä tror att det finns än mer att hämta ur den underhållande forwardsspelaren.
– Offensiv och tekniskt skicklig forward som etablerade sig ordentligt i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Vi känner oss säkra på att där finns ytterligare en nivå i Nicklas som han kan få ut i vårt lag och nöjda med att få fylla på truppen med honom.

Kontraktet är skrivet över en säsong.