Patrick Maroon oroar framför kassen.Foto: Bildbyrån

Det har varit på tapeten länge och rapporterades så sent som för några dagar sedan vara nästintill klart. Sent igår kväll, svensk tid, kom bekräftelsen från St. Louis Blues – Patrick Maroon har skrivit på för klubben.

Vi har tidigare rapporterat om Patrick Maroons nära relation till St. Louis – han är född och uppväxt i staden – och kring ryktena att ett kontrakt med NHL-klubben Blues var nära förestående. Igår kom beskedet att kontraktet skrivits på: ett år – 1,75 miljoner dollar i lön.

”HAN KOMMER FÅ SPELA MED BRA CENTRAR”

Blues har under sommaren skaffat sig en riktigt stark centeruppsättning genom att kontraktera Tyler Bozak och byta till sig Ryan O’Reilly. Tillsammans med ihärdige Brayden Schenn skapar det en stark 1-2-3 på centerpositionen, något som kan ha påverkat Maroons beslut.
– Det här är en bra möjlighet för honom att – genom att han kommer få spela med bra centrar – nå tillbaka till nivån han hade när han gjorde 27 mål med Edmonton, sade Blues general manager Doug Armstrong till klubbens hemsida.