• Publicerat 13 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nils Andersson.Foto: Bildbyrån

Nils Andersson har ett par riktigt starka SHL-säsonger bakom sig i Malmö Redhawks. Nu tar han klivet över till HV71 inför kommande säsong.
– Vi är väldigt glada över att Nils väljer att komma till HV71, säger sportchefen Johan Hult.

HV71 har tappat en hel del kompetens på backsidan inför nästa säsong. Inte minst i jättelöftet Erik Brännström, 18, som väljer att testa lyckan i Nordamerika och Vegas Golden Knights redan nu.

På fredagen kunde Jönköpingslaget emellertid presentera en backvärvning som smäller riktigt högt. Klar för klubben är nämligen den poängstarke Nils Andersson, närmast från Malmö.
– Det känns oerhört roligt att representera HV71. Jag har haft fyra väldigt bra år i Malmö, men nu kände jag att det var dags för en ny utmaning. Direkt när Johan Hult presenterade sitt upplägg kändes det helrätt och väldigt spännande. En stor anledning var också att få återförenas med Markus Ljungh som är en av mina bästa vänner, säger Nils Andersson i ett pressmeddelande från HV71.

SNITTAT 27 POÄNG PER SÄSONG

26-åringen, med rötterna i Umeå och Björklöven, slutade delad sexa i backarnas poängliga förra säsongen med sina 28 poäng (8+20). Under sina tre SHL-säsonger med Malmö har rightbacken snittat 27 poäng.
– Nils är en mycket kompetent back som tillhört toppskiktet i SHL de senaste åren. Vi är väldigt glada över att Nils väljer att komma till HV71 och vi är övertygade om att han kommer bli en publikfavorit i Kinnarps Arena i vinter med sitt fina backspel, säger Johan Hult.

Kontraktet med HV71 löper över de två kommande säsongerna.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.