• Publicerat 17 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
LIKHETER. Filip Hållander har Patric Hörnqvist som förebild.Foto: Kajsa Kalméus & Bildbyrån

I söndags skrev han NHL-kontrakt med Pittsburgh Penguins. Det innebär att Filip Hållander kommer ett steg närmare att på sikt få spela med idolen Patric Hörnqvist. En spelare han själv påminner om.
– Han har de där karaktärsdragen som utmärker Patric Hörnqvist, säger Penguins chefscout Patrik Allvin till nhl.com.

När Pittsburgh Penguins draftade Filip Hållander som 58:e spelare förra månaden var det på sätt och vis en dröm som gick i uppfyllelse. 18-åringen från Timrå hamnade nämligen i klubben där hans idol och förebild som spelare finns.

Hållander har vuxit upp med att studera Patric Hörnqvist som spelare. Efter att ha skrivit NHL-kontrakt med Penguins i söndags kommer han ännu närmare sin idol.
– Att kunna vara här nu och vara i samma organisation som honom är riktigt trevligt, säger Hållander till nhl.com.
– Jag får chansen att se honom på nära håll och allting. Jag gillar honom väldigt mycket, men de andra killarna i Sverige tittar mest på spelare som Erik Karlsson och Nicklas Bäckström, mer flashiga killar. Jag tycker att Hörnqvist är underskattad.

SKA STANNA I TIMRÅ – TROTS NHL-KONTRAKTET

Penguins svenske chefsscout Patrik Allvin ser likheterna mellan Hållander och Hörnqvist.
– Han är en solid tvåvägsspelare. Han har de där karaktärsdragen som utmärker Patric Hörnqvist. Han beger sig till de tuffa områdena och producerar, säger Allvin till nhl.com.

Även om Hållander nu har skrivit NHL-kontrakt med Pittsburgh Penguins blir han kvar i Timrå i minst en säsong. Att ta klivet från Hockeyallsvenskan till SHL är ett perfekt steg i rätt riktning, menar Allvin.
– Det var ett väldigt bra år för honom, att få spela med A-laget och ta sig upp till toppligan i Sverige. Vi känner att han passar in i vad vi letar efter hos en spelare.

Filip Hållander svarade för nio mål och 20 poäng på 40 matcher under sin första A-lagssäsong med Timrå i Hockeyallsvenskan i fjol. Han fick delar av säsongen förstörd av en knäskada som gjorde att han både missade delar av kvalet och U18-VM.