• Publicerat 17 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Den sista kvalserien spelades 2014. Därefter ersattes det systemet med matchserier. Nu vill Hockeyallsvenskan och deras klubbar se en återgång till det gamla systemet.
– Vår styrelse har fattat beslut att det är det alternativ vi vill se, säger ligans vd Stephan Guiance till Radiosporten.

Det var när SHL utökade ligan från tolv till fjorton lag inför säsongen 2015/16 som kvalserien gick i graven. Den ersattes med matchserier i bäst av sju matcher. Ett system som ofta anklagats gynna de ekonomiskt sett starkare SHL-klubbarna.

Nu vill Hockeyallsvenskan se en återgång till det gamla systemet. När företrädare för SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ska träffas för att diskutera framtidens serieupplägg nästa månad har vd Stephan Guiance fått i uppdrag att driva den frågar.
– Ur Hockeyallsvenskans perspektiv så har vi i vår styrelse fattat beslut att det alternativ vi vill se framöver är en tillbakagång till kvalserien som vi tycker har skapat en spännande sportslig produkt, säger Guiance i en intervju med Radiosporten.

Han och klubbarna i Hockeyallsvenskan tror att en förändring skulle gynna intresset för svensk ishockey.
– Det är ett intressant moment som både supportrar, klubbar och media tycker är intressant. Så vi kommer att driva frågan om en kvalserie, säger Guiance, väl medveten om att upplägget antagligen inte kommer att falla övriga intressenter i smaken.
– Sedan förstår ju vi att SHL inte kommer att driva frågan på det sättet. Vi får se hur den diskussionen går.

Allsvenskans vd: ”Olyckligt att man går ut och kritiserar det här”