IK PanternFoto: Bildbyrån

Relationen mellan IK Pantern och supporterföreningen Black Panter har länge varit stormig. Efter klubbens årsmöte den 28 juni, där oenigheter åter uppstod, går nu supporterföreningen Black Panter ut med att man anser årsmötet ogiltigt och att en överklagan skickats till svenska ishockeyförbundet.
– Vi anser att vi agerat korrekt och har fått det förankrat med jurister under vägens gång, kommenterar IK Panterns ordförande Peter Nilsson till Hockeysverige.

Det var efter årsmötet som rapporter gjorde gällande att flera av mötesdeltagarna medtagit diverse medlemsfullmakter. Dessa fullmakter omvandlades sedan till röster när en ny styrelse skulle röstas fram. Ett agerande som har ifrågasatts, framförallt ifrån supporterföreningen Black Panter. När Hockeysverige når nytillträdde ordföranden Peter Nilsson utvecklar han vad som skedde på mötet:
– Vi har fler medlemmar i föreningen än Black Panter. Fullmakterna rörde främst spelare i föreningens olika lag och deras familjer. Alla fullmakter har dessutom prickats av mot vårt medlemsregister för att allt ska gå rätt till.

ÖVERKLAGAR TILL SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET

Black Panter vänder sig dock tvärt emot agerandet och meddelade idag via sina sociala medier, såväl Instagram som Facebook, att en skrivelse skickats till Svenska Ishockeyförbundet. Budskapet i skrivelsen – eller överklagan som Black Panter själva kallar den – ska vara att årsmötet är att anse som ogiltigt då flera av föreningens egna stadgar brutits mot, bland annat den ovan nämnda fullmaktsröstningen.

PANTERNS ORDFÖRANDE: ”STRÄCKTE UT EN HAND SÅ SENT SOM IGÅR”

Peter Nilsson anser att Black Panter verkar mer intresserade av att skapa konflikt, än att lösa problem:
– Jag kan bara upprepa att situationen känns tråkig och att vi anser att vi agerat rätt. Vi som går in i föreningen gör ju det för att vi brinner för föreningslivet, vi är inte här för att förstöra. Jag tog kontakt med Black Panter så sent som igår för att sträcka ut en hand och få till en dialog om hur vi löser den här konflikten, så får vi det här som svar. Det säger en del.

IK Pantern förväntas spela i HockeyAllsvenskan säsongen 2018-19.