• Publicerat 20 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mikael Ahlén.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Mikael Ahlén fick inte förlängt förtroende av Djurgården trots att han var en av fansen favoriter. Nu har den 30-årige forwarden hittat en ny klubbadress, Södertälje SK i Hockeyallsvenskan.
– Det känns jättebra, säger Ahlén till SSK-TV.

Mikael Ahlén spelade för Djurgården som junior och återvände till klubben 2013 efter fyra säsonger i Småland med Nybro och Troja-Ljungby. Där var han omgående med om att spela upp klubben i SHL efter den nesliga degraderingen till Hockeyallsvenskan.

Men efter fem raka säsonger i djurgårdströjan tvingades Ahlén till ett klubbyte inför kommande säsong. Han har gått utan kontrakt sedan i april och framtiden för den hårt jobbande forwarden har sett oklar ut. Åtminstone fram tills i dag.

På fredagen meddelade nämligen Södertälje SK att de har tecknat ett ettårskontrakt med den rutinerade forwarden.
– Vi är glada att Micke valt att spela för oss. Han är en hårt arbetande och oöm forward som har den här lilla extra respekten med sig på ute på planen. Han är duktig på att placera sig rätt och har ett snabbt skott i arsenalen. Micke kommer även bidra med gällande de goda vanorna vid sidan om, säger SSK-tränaren Ulf Lundberg i ett pressmeddelande.

INGEN ERSÄTTARE TILL DAN PETTERSSON

Ahlén gjorde 4+3 på 50 matcher med Djurgården förra säsongen och hade ytterligare tre mål och en assist på lagets elva slutspelsmatcher. Trots att han får lämna SHL är han glad över att ha hittat en ny klubb i SSK.
– Det känns jättebra. Det ser intressant ut och jag är förväntansfull. Som spelare är jag rivig och slitig, försöker alltid att spela tufft och vinna mina situationer. Det är det man kan förvänta sig av mig och sedan försöker jag även vara het i slottet, säger Ahlén SSK-TV.

SSK förlorade förra veckan centern Dan Pettersson till Linköping under omdiskuterade former. Klubben är nu noggrann med att poängtera att Ahlén inte är en ersättare till honom.
– Det här är en ytterligare komplettering av spelartruppen och en tydlig rollspelare i laget med lite annan profilinriktning än Pettersson. Vi bevakar vidare vad som händer och sker på spelarmarknaden. När vi nu förlorar en spelare fortsätter vi att jobba metodiskt och noggrant med en eventuell komplettering. Om sportgruppen tycker att det bör göras kan det bli aktuellt längre fram men det finns inget här och nu, säger Mats Pernhem, klubbdirektör.