• Publicerat 21 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Nicklas Bäckström och Christian Djoos.Foto: Bildbyrån/Icon Sportswire

Det har passerat nästan en och en halv månad sedan Washington Capitals blev Stanley Cup-mästare. Inom kort kommer bucklan att söka sig till Sverige – och Gävle samt Valbo.

Den 8 juni säkrade Washington Capitals klubbens första Stanley Cup-titel genom att vinna den femte finalmatchen mot Vegas Golden Knights i Las Vegas. Drygt två månader senare kommer bucklan till Sverige som en del av den årliga turnén där de vinnande spelarna får tillbringa ett dygn med dyrgripen i sin hemmiljö.

11-12 augusti kommer den att besöka Gävle och Valbo och nu är det klart hur arrangemangen kring Christian Djoos och Nicklas Bäckströms dag med Stanley Cup kommer att se ut.

SÅ SER SCHEMAT UT

11 augusti har Christian Djoos sin dag med bucklan i Gävle. Då kommer han och Nicklas Bäckström att visa upp den i Gavlerinken. På sin webbsida meddelar Brynäs att insläppet i arenan startar 09.00 och att eventet drar i gång på isen 10.00 och håller på fram till 13.00. Från 10.45 kommer det finnas möjlighet att bli fotograferad tillsammans med Stanley Cup-mästarna.

12 augusti är det Nicklas Bäckström som har sin dag med bucklan. 11.30 är det insläpp i NickBack Arena i Valbo varpå arrangemanget på isen startar 12.00. Från 12.45 kommer alla barn och ungdomar att ha möjlighet att fotograferas tillsammans med Bäckis och pokalen.

Washington Capitals tredje svensk, André Burakovsky, kommer att ha sin dag med bucklan i Malmö den 9 augusti. Dagen innan kommer Lars Eller att ha den i danska Rödovre. Det är första gången bucklan besöker Danmark.