• Publicerat 22 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Surahammars IF i Hockeyettan och AIK Härnösand i Hockeytvåan har sorg. Detta sedan backen Jesper Nordin, som representerade klubbarna förra säsongen, gått bort. Blott 21 år gammal.
– Jag kommer i framtiden att kämpa för att inte fler ska bli mobbade och utfryst inom hockeyn, skriver hans mor Annette Nordin i ett känslofyllt brev på Facebook.

Det var under gårdagen som AIK Härnösand gick ut på sin webbsida och delgav den tragiska nyheten. Backen Jesper Nordin har gått bort blott 21 år gammal.

Nordin, eller ”Noppe” som han var mer känd som, flyttade inför förra säsongen från moderklubben i Härnösand för att representera Surahammars IF i Hockeyettan. I slutet av säsongen återvände han hem på lån och spelade en match för Härnösand i Hockeytvåan.

På sin webbsida skriver klubben:
”AIK Hockey Härnösand beklagar och deltager djupt i sorgen efter vår kära lagkamrat och väns, alltför tidiga bortgång. Våra tankar går i första hand till Jespers familj.”

Även Surahammar har lagt ut en kondoleans på sin webbplats:
”Vi i Surahammars IF minns Jesper med värme och beklagar djupt Jespers bortgång. Våra tankar går nu till Jespers nära och kära.”

MAMMAN: ”KÄMPA FÖR ATT FLER INTE SKA BLI MOBBADE”

Även Los Angeles Kings- och landslagsforwarden Adrian Kempe berör vännens bortgång på Twitter:

I ett känslofyllt brev, publicerat av Nordins far Jan Nordin på Facebook, skriver Jesper Nordins mor Annette om hur hon ska bekämpa mobbing efter det som inträffat.
”Jag lovar dig gubben att jag kommer i framtiden att kämpa för att inte fler ska bli mobbade och utfryst inom hockeyn. Att alla i laget räknas, det ska inte spela någon roll vad du har för efternamn, om din pappa är sponsor i klubben, eller är kompis med tränarna. Alla individer i ett lag ska ha möjlighet att kunna ventilera, ifrågasätta och bli informerad om hur tränaren tänker, vilken plan som finns för laget, inför en serie osv.” 

Hon uppmanar även klubbar att ta större ansvar för spelarnas psykiska hälsa.
”En ny ledarroll/mentor, måste tillsättas i varje lag, en som regelbundet kollar killarnas psykiska mående. Det är bara fokus på fysiken. En person som även kan finnas som stöd, om man som ung kille flyttat långt från sin familj, när man inte längre har samma möjlighet till den närhet av familjen man är van vid.” 

 

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!