• Publicerat 24 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Emil Jidskog.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Han spelade i danska ligan i början av förra säsongen, men återvände till Hockeyallsvenskan när Bik Karlskoga behövde förstärkning mellan stolparna. Nu flyttar Emil Jidskog tillbaka till Danmark.

Tanken var att han skulle spela för Troja-Ljungby, men i början av förra säsongen hamnade Emil Jidskog i stället i danska Rödovre på ett korttidskontrakt efter att de drabbats av problem på målvaktssidan. Därefter flyttade Jidskog vidare till Bik Karlskoga sedan de sparkat den underpresterande kanadensaren Shane Owen.

Från november och framåt spelade 27-åringen 20 allsvenska matcher och hade en räddningsprocent på 91,6.

Nu flyttar han vidare i karriären och får återigen chansen i Danmark. Den här gången är det Hvidovre som har sajnat upp Jidskog för kommande säsong. I klubben finns sedan tidigare svenskarna Erik Lundblad, Kim Johansson, Oliver Persson och Edgars Treijs. Laget, som missade slutspel i fjol, tränas också av svensken Peter Enehag, tidigare i Malmös juniorverksamhet.