• Publicerat 28 juli, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
ANLEDNING ATT FIRA. Tom Wilsons nya lön är hög.Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Tom Wilson får ett rejält lönelyft efter Washington Capitals Stanley Cup-seger. I natt meddelade mästarna att de har förlängt 24-åringens kontrakt med sex år – till ett värde av närmare 275 miljoner svenska kronor.
– Tom är en ovärderlig medlem av vårt lag, säger general managern Brian MacLellan.

Tom Wilson upplevde sin hittills bästa NHL-säsong i karriären och svarade för 14 mål och 35 poäng på 78 matcher och ytterligare 15 poäng (5+10) på 21 slutspelsmatcher. Då höll han mestadels till i lagets toppkedja med Aleksandr Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov. Tuffingen var också ligans näst mest utvisade spelare med sina 187 utvisningsminuter, endast överträffad av Florida Panthers forward Micheal Haley (212 minuter).

Högerforwardens utdelning kom lägligt. När han nu skulle förhandla till sig ett nytt kontrakt med Capitals fick han ordentligt betalt av klubben. Det nya sexårskontraktet som han skrev på i natt är värt 31 miljoner dollar – en lön på närmare 275 miljoner svenska kronor – och bär på en lönetaksträff på 5,17 miljoner dollar per säsong. Det är mer än en fördubbling av den lön på två miljoner dollar per säsong han hade i sitt nyligen avslutade tvåårskontrakt.

”EN UNIK SPELARE I DEN HÄR LIGAN”

– Tom är en ovärderlig medlem av vårt lag och vi är nöjda med att han valt att skriva ett långtidskontrakt med oss i det här skedet av sin karriär, säger general managern Brian MacLellan i ett pressmeddelande.
– Tom är en unik spelare i den här ligan på så vis att han spelar ett fysiskt spel, leder med exempel och bidrar på alla sätt och vis. Vid 24 års ålder är han just på väg in i sin prime och vi tror att han bara kommer att fortsätta att växa och förbättra sig som spelare.

Wilson var Capitals förstaval i draften 2012, där han valdes som 16:e spelare totalt. Under NHL-karriären har han gjort 35 mål och 104 poäng på 391 matcher samt samlat ihop 806 utvisningsminuter.