Aleksander Barkov.Foto: All Over Press

Han har kritiserats för sin bristfälliga skridskoåkning. Men vid sidan av isen verkar det gå snabbare för Florida Panthers center Aleksander Barkov. Han har nämligen dömts till närmare en halv miljon kronor i böter för fortkörning.

Det var i juli som Floridastjärnan Aleksander Barkov framförde sin bil i en hastighet av 105 kilometer i timmen på en 60-väg. Barkov, som hade en passagerare i bilen vid tillfället, förklarade sig skyldig i domstolsförhandlingarna vid Birkalands tingsrät och dömdes till penningböter baserat på hans inkomst. Detta rapporterat den finska tidningen Ilta-Sanomat.

FÅR BÖTA NÄSTAN EN HALV MILJON KRONOR

22-åringen tjänade förra säsongen 5,9 miljoner US-dollar och omräknat till svensk valuta blev det totala bötesbeloppet 482 000 svenska kronor.

Barkov, som för två år sedan skrev på ett sex-årskontrakt med Florida, fick dessutom betala 40 dollar till en brottsofferfond.

Finländaren gjorde förra säsongen 78 poäng på 79 matcher för sitt Florida Panthers.