Jussi Jokinen.Foto: Curtis Comeau/Icon Sportswire

Han har spelat hockey på hög nivå sedan 2001. Nu öppnar den finländske NHL-veteranen Jussi Jokinen upp för SHL om det inte blir något nytt kontrakt i NHL.

Det är i en intervju med den finska tidningen Ilta-Sanomat som Jussi Jokinen, med 951 NHL-matcher på meritlistan, öppnar upp för en flytt till Europa efter 13 säsonger i klubbar som Dallas, Carolina och Florida. Det har nämligen varit stillsamt med kontraktsförslag från NHL-klubbarna och 35-åringen medger att han kanske har en eller två säsonger kvar i kroppen.

FINLAND UTESLUTET

Blir det inget NHL-kontrakt så är Finland uteslutet på grund av skattetekniska skäl.
— I Finland och Kärpät spelar jag inte med 99% säkerhet. KHL har jag inte ens tänkt på, så främst i Schweiz eller Sverige, säger han till tidningen om sina planer.

Lönefrågan är ingenting som han tänker på.
— Jag har redan tjänat mina pengar.

KLUBBKARUSELL FÖRRA SÄSONGEN

Förra sommaren lämnade Jokinen Florida Panthers och skrev på för Edmonton Oilers som free agent. Men redan i november trejdades han till Los Angeles. I Kalifornien blev det bara två månader innan han sattes upp på waivers och blev upplockad av Columbus.

Men det stannade inte där. Precis vid trading deadline skeppades han iväg till Vancouver där han avslutade säsongen med 10 poäng på 14 matcher.