Oliwer Fjellström jublar efter sitt mål.Foto: Bildbyrån

Med bara sekunder kvar av den andra perioden ledde Växjö med 3-0. En period senare sköt Oliwer Fjellström 5-3 – för Frölunda. Göteborgarna stod för en magnifik vändning mot mästarna.

Växjö spände musklerna per omgående i försäsongspremiären mot den tippade toppkonkurrenten Frölunda. Doldisvärvningen Austin Ortega gjorde 1-0 i den första perioden, innan Erik Josefsson och Linus Fröberg med bara en minuts mellanrum utökade ledningen till 3-0 i slutet av den andra perioden.

Men innan den perioden var över hade Oliwer Fjellström reducerat till 3-1. Då stod klockan på 19:23. Det skulle bli början på en galen avslutning – både för Frölundas och sistaårsjunioren Oliwer Fjellström.

I slutperioden gjorde Simon Hjalmarsson 3-2. Oliwer Fjellström kvitterade till 3-3. Ponthus Westerholm fullbordade sedan vändningen halvvägs in i slutakten. Men Frölunda var inte klara där. Med 26 sekunder kvar kom också 5-3 – och för tredje gången i kväll kom målet från Oliwer Fjellström som därmed fullbordade ett läckert hattrick i säsongspremiären. Mot mästarna, dessutom.

Det ska dock sägas att Växjö hade en 4-4-puck inne från debutanten Karl Johansson – men domaren missade det.