Tommy JonssonFoto: Bildbyrån/Erik Simander

Igår kom försäsongen i svensk ishockey igång på allvar, när Vita Hästen straffslog Linköping. Det gjorde Linköpings tränare Tommy Jonsson, minst sagt, irriterad.
– Man kan säga att det är tidigt och vad man vill, men oavsett motstånd måste vi kunna hantera det på ett bättre sätt, säger han till Corren.

Igår spelades ”Slaget om Östergötland” mellan allsvenska Vita Hästen och SHL-klubben Linköping. Något oväntat var det Vita Hästen som vann efter straffar, trots att LHC kvitterade med bara 0,5 sekunder kvar av matchen.

Förlusten, och insatsen, gjorde tränaren Tommy Jonsson upprörd.
– Jag är riktigt irriterad över hur det såg ut. Det är tydligt att vi har mycket att jobba med,  säger han till corren.se.

”MÅSTE HANTERA DET PÅ ETT BÄTTRE SÄTT”

Tommy Jonsson har precis tagit över Linköping efter att Dan Tangnes hoppat av uppdraget för att i stället ta sig an ett tränarjobb i den schweiziska klubben EV Zug i högstaligan.
–  Man kan säga att det är tidigt och vad man vill, men oavsett motstånd måste vi kunna hantera det på ett bättre sätt. Jag är riktigt besviken på insatsen, sade Jonsson efter LHC-debuten.

Nästa torsdag spelar Linköping nästa match. Då väntar SHL-motstånd i form av Malmö.