Linus LundinFoto: Bildbyrån

Sedan AIK värvade Johannes Jönsson har det stått klart att Linus Lundin skulle bli den målvakten som fick flytta på sig. Under gårdagens ispremiär på Hovet fanns 26-åringen inte ens med på isen – trots att laget använde sig av tre målvakter.

Linus Lundin hämtades in till AIK från Hockeyettan 2016. Där hade han först gjort en kanonsäsong för Vimmerby innan han avslutade den med att mura igen Västerviks mål när de tog klivet upp. Framgångarna gav stockholmaren ett kontrakt med AIK och där har han stått hälften av matcherna de två senaste säsongerna.

BLEV ÖVERFLÖDIG

Men när AIK hämtade in Johannes Jönsson från Karlskrona under våren stod det klart att Lundin var den målvakten som skulle få maka på sig. Detta enligt Hockeypuls. Istället ska AIK vilja gå vidare med Erik Källgren som komplement till Jönsson.

Igår var det ispremiär för AIK Hovet och trots att de då använde sig av tre målvakter så fanns inte Lundin med bland dessa. Istället var det junioren August Hedlund som fick skrinna ut på Hovets is under lagpresentationen.

LETAR EFTER NY KLUBB

Lundin är istället förpassad till att träna med klubbens J20-lag.
— Det är inga konstigheter med det, säger sportchefen Anders Gozzi till Hockeypuls och fortsätter:
— Vi värvade en målvakt till och Linus blir övertalig helt enkelt. Vi letar efter en ny klubb åt honom.

Våren 2017 skrev Lundin på ett tvåårskontrakt med AIK.