Henrik Ljungdahl (liggande) riktar skarp kritik mot Modo.Foto: KGZ Fougstedt / BILDBYRÅN

Han nobbade en fortsättning i klubben och hoppas nu istället på en lyckad try-out med Örnsköldsvik i Hockeyettan. Junior-backen Henrik Ljungdahl riktar också skarp kritik mot Modo.
— Man bör får det man förtjänar och jobba sig till saker, säger han till Hockeypuls.

Säsongen 2015/2016 spelade Henrik Ljungdahl i Örnsköldsvik innan han gick över till Modos juniorverksamhet. Men en fortsättning där nobbar han nu enligt egen utsago. Och han riktar skarp kritik mot klubben och ställer sig tveksam till ledarskapet.
— Det var inget fel på folket för jag har ju många kompisar där, men jag tycker att klubben inte alltid gör som de lovar. Man bör får det man förtjänar och jobba sig till saker, men där är det tyvärr inte alla som får chansen, även om man jobbar hårt. De har redan bestämt sig på förhand att lova vissa spelare guld och gröna skogar. Det är någonting som jag är less på, säger 18-åringen till Hockeypuls.

PRÄGLADES AV INDIVIDUALISM

Men det han säger ovan ska bara ha varit en av anledningarna till att han lämnat klubben. Han tycker att tiden i laget präglades av för mycket individualism.
— Den här juniorverksamheten och juniorligorna handlar mycket om att man ska visa sig själv. Jag gillar inte att alla inte spelar för laget, utan många för sig själva.

Ljungdahl, som var med och vann TV-pucken med Ångermanland 2015, ska nu istället försöka slå sig in i Örnsköldsviks seniorlag som till vardags spelar i Hockeyettan. Trots kritiken mot Modo öppnar han för en återkomst.
— Senare i karriären absolut, men nu är det seniorspelet jag söker efter.