Gabriel Landeskog. Här från en träning med Colorado i Globen i november.Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Igår fick Hammarby, till vardags i Hockeyettan, celebert besök på sin träning i SDC-Hallen i Sätra. Med på isen fanns nämligen NHL-proffset Gabriel Landeskog.

Till vardags tränar Gabriel Landeskog med stjärnor som Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen i Colorado Avalanche. Igår var det helt andra träningskamrater på isen.

TYCKTE DET VAR ROLIGT

Nu under sommaren brukar många svenska NHL-proffs ta chansen att träna med olika lag hemma i Sverige. Gabriel Landeskog, med Hammarby som moderklubb, tog tillfället i akt att vara med på deras träning.
— Det var skitkul. Det var riktigt roligt att dra på sig bajentröjan igen och få förfrågan att komma hit och vara med, säger han i en videointervju på klubbens facebooksida.

25-åringen, med över 500 NHL-matcher under bältet, berättar att han varit på is i två veckor och uttryckte önskemål om att få vara med på fler träningar med laget.
— Det var bra tempo därute. Perfekt nu på försäsongen.

POSITIV INFÖR SÄSONGEN

Colorado Avalanche stod för en rejäl uppryckning i NHL förra säsongen och svensken, som går in på sin åttonde säsong med klubben, är positiv inför framtiden.
–Vi har jobbat några år nu med att försöka förnya kulturen och försöka hitta tillbaka till vinnartraditionerna som Colorado haft tidigare. Det är något som tar tid att nå den där framgången, men nu har vi sett många unga killar komma upp och de börjar bli äldre och etablera sig i ligan. Jag förväntar mig att vi ska fortsätta ta kliv framåt som lag.

SE HELA INTERVJUN MED LANDESKOG HÄR: