Evan McGrath och Anton Karlsson.Foto: Bildbyrån

Nja, Leksands första match för säsongen blev ingen höjdare. Laget föll med 3-2 mot Sheffield Steelers sedan Evan McGrath avgjort.
– De avgjorde med en sent tredjemål. Tråkigt så klart, jag tycker verkligen att vi förtjänade en seger, säger Tor Immo till lagets hemsida.

Leksand befinner sig i England för ett dubbelmöte med Sheffield Steelers i helgen. Den första matchen spelades igår kväll och slutade riktigt tungt för Leksands del. Trots att laget  fick en fin start på matchen via Wilde Bröms 1-0-mål var engelsmännens starkast och vann med 3-2.

En välbekant spelare för den svenska publiken, Evan McGrath, avgjorde. Han slog till sent i den tredje perioden och blev därmed matchvinnare för Sheffields del, efter att 2-2 stått sig sedan den första. McGrath har spelat för Västerås, Oskarshamn och Frölunda i Sverige och vann 2013 allsvenskans poängliga. Därefter floppade han ett par säsonger i rad och inledde en hockeyresa som till slut tog honom till England. Han gjorde tre poäng i matchen igår.

”DE FICK GÖRA VAD DE VILLE”

Anton Karlsson gjorde Leksands andra mål i förlustmatchen. Ett Leksand som inte var helt nöjda med domarinsatsen. Åtminstone var inte nyförvärvet Tor Immo det.
– Ja… Vi mötte ett riktigt brunkargäng. I den första perioden kändes det lite som att de fick göra vad de ville, medan vi fick utvisningar så fort vi rörde dem. Spelet blev lite ryckigt i den perioden, men jag tycker att vi reste oss efter paus, säger han.

Trots domarinsatsen och förlusten var Immo inte helt missnöjd med matchen.
– De avgjorde med en sent tredjemål. Tråkigt så klart, jag tycker verkligen att vi förtjänade en seger, menar Tor Immo.
– Vi spelade ut dem i tredje, och var det klart bättre laget sett över hela matchen, men så är det ibland. I såna här matcher gäller det att inte stirra sig blind på resultatet. Det viktigaste i träningsmatcher är att känna att spelet fungerar, och det tycker jag att det gjorde. Det här var vår första match tillsammans, så visst finns det massor att jobba på, men det är ganska naturligt vid den här tiden på året.

 

Sheffield Steelers 3-2 Leksands IF – 11th August 2018

Goals from tonight's 3-2 win against @Leksands IF in pre-season action. Game two tomorrow from 5pm.

Gepostet von Sheffield Steelers am Samstag, 11. August 2018