Shawn MatthiasFoto: All Over Press

Han hade svårt att ta plats i Winnipeg förra säsongen. Nu är Shawn Matthias på jakt efter en ny klubb – och det tycks bli en flytt till Europa.

Det har bara blivit 45 respektive 27 matcher i Winnipeg de två åren han tillhört klubben. Nu tycks Shawn Matthias NHL-karriär vara över. Den tidigare JVM-guldmedaljören verkar inte få något nytt NHL-kontrakt utan söker sig i stället till Europa.

Nu uppger flera schweiziska källor, som Swisshockeynews hänvisar till, att Matthias är på väg till Genève-Servette. Klubben letar efter två importer och den 30-årige kanadensaren ska kunna bli en av dem.

BLIR LAGKOMPIS MED TVÅ SVENSKAR?

Klubben är ständigt ett lag bakom de allra bästa och Matthias skulle bli deras kommande drag för att närma sig toppen. Genève-Servette har åkt ut i två raka kvartsfinaler och gick dessförinnan till tre raka semifinaler. I laget finns Johan Fransson och Henrik Tömmernes.

Shawn Matthias har på 551 NHL-matcher gjort 90 mål och totalt 174 poäng, för Florida, Vancouver, Toronto, Colorado och Winnipeg.