Roberto LuongoFoto: All Over Press

Kommande säsong firar Florida Panthers 25 år i NHL och de kommer då i samband med lördagsmatcherna på hemmaplan att hylla sina stora spelare genom historien. Först ut är målvakten Roberto Luongo – som kommer firas mot sin gamla klubb Vancouver.

Roberto Luongo tingades redan som fjärde spelare totalt i draften 1997 av New York Islanders. Men den historiskt sett misskötta klubben gav bara Luongo en säsong innan den förre general managern Mike Millburys tålamod tröt och målvakten skeppades iväg till Florida Panthers.

I Florida har 39-åringen satt rejäla klösmärken i Panthers historieböcker. Det har han dessutom gjort hos Vancouver Canucks, där han spelade mellan 2006 till 2014.

FIRAR 25 ÅR

Florida firar 25 år i ligan säsongen som kommer och i samband med lagets hemmamatcher på lördagar kommer man nu passa på att hylla de stora spelarna som passerat revy. En av dessa är alltså Roberto Luongo som fortfarande spelar och vars kontrakt går ut 2022.

Den 13 oktober i samband med mötet Florida-Vancouver kommer målvakten att hyllas på isen för sina över 1000 matcher i NHL. Det är bara Martin Brodeur och Patrick Roy bland målvakterna som spelat fler matcher i ligans historia.