Daniel Zaar, Robin Alvarez och Peter Andersson verkar inte ha kommit överens.Foto: Bildbyrån

Efter att ha haft varsin strulig säsong med motgångar tvingades de båda lämna Malmö. Nu kommer både Skellefteås Robin Alvarez och Rögles Daniel Zaar med kritik mot förre tränaren Peter Andersson.
— Jag fick uppfattningen av att om du kommer lite på kant med Peter så är det helt kört, berättar Daniel Zaar i Betssons SHL-bibel.

Daniel Zaar hämtades till Malmö från AHL-spel inför förra säsongen. Men den förväntade framgången uteblev och han bytte i våras till klubben han spenderade ungdomsåren i, Rögle BK. Detta trots ett år kvar på kontraktet. Nu berättar 24-åringen att han och tränaren i Malmö, Peter Andersson, inte drog jämnt. Till slut tog Zaar upp saken.
— Vi hade ett samtal vid jul kommer jag ihåg och då var jag riktigt less på det. Sedan är det självklart så att jag inte hade levt upp till förväntningarna då heller och det argumentet köper jag till 100 procent, men om man ska lyckas så måste respekten vara ömsesidig, säger han till Betsson.

RENT HOCKEYMÄSSIGT

Daniel Zaar understryker i intervjun att det hela inte handlar om Peter Andersson som privatperson.
— Men just hockeymässigt kom jag lite på fel sida med honom och då var det kört. Det var inte mycket sinsemellan med honom och det tror jag att det finns andra spelare som också håller med om.

En av dessa andra spelare är Robin Alvarez, numera i Skellefteå. Han hade en tung säsong ifjol med skador och tvingades lämna. Han berättar också om en ansträngd relation till tränaren.
— Det var inte bara mellan mig och han utan det var flera spelare som inte är kvar där idag. Så någon fick lämna tidigare och någon fick lämna efter säsongen, tillsammans med mig. Å andra sidan, om de inte hade kontrakt är det kanske lättare att det glider mellan fingrarna, men det var flera spelare som inte funkade med honom. Men ja, mer om det vill jag inte säga, berättar Alvarez för Betsson.