• Publicerat 7 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Nils AnderssonFoto: Bildbyrån

Han lyfts fram som ett av SHL:s bästa nyförvärv. Men HV71 kan tvingas klara sig utan Nils Andersson i SHL-premiären.

Backstjärnan Nils Andersson tvingades kliva av torsdagens träningsmatch mot Örebro. Nu behöver Andersson vila, och faktum är att han kan missa SHL-premiären som går av stapeln om åtta dagar. Det skriver Jönköpings-Posten. HV kan alltså tvingas klara sig utan sin tänkta backetta.

Anledning är en hjärnskakning.
– Om det går bra är han tillgänglig för SHL-premiären, men han spelar i alla fall inte i helgen. I första hand ska han vara symptomfri och sedan påbörja trappan. Normalt sett tar det någonstans mellan sju till tio dagar, säger läkaren Jonas Kalman.

HV71 har redan tunga skador på forwardsspelarna Martin Thörnberg och David Gustafsson.

Laget möter Färjestad i SHL-premiären.