170907 Luleås Jenni Hiirikoski och Emma Nordin jublar tillsammans med Nathalie Ferno (ej i bild) som gjort 1-3 för Luleå under ishockeymatchen i SDHL mellan Djurgården och Luleå den 7 september 2017 i Stockholm. …
SDHL 1

Luleå vann igen – landslagsmålvakten nollade AIK

Sara Grahn fick en drömstart i Luleå när hon höll nollan i sin debutmatch mot Linköping igår. Idag kom landslagsmålvaktens andra nolla på lika många dagar när Luleå bortabesegrade AIK med 3–0.

Efter att ha räddat samtliga 33 Linköping-skott igår kunde Luleås nyförvärv Sara Grahn hålla sin andra nolla på lika många dagar när hon stoppade samtliga 23 AIK-skott. Grahns fina målvaktsspel lade grunden till Luleås 3-0-seger borta mot AIK.

Johanna Fällman gav norrbottningarna ledningen efter drygt åtta minuters spel. Kort därefter kunde Emma Nordin utöka gästernas ledning till 2–0, och innan den första perioden var över hade Nordin överlistat Anna Amholt ytterligare en gång.

Inga mer mål föll i matchen som Luleå alltså kunde vinna med 3–0. Luleås finske stjärna Michelle Karvinen noterades för passningspoäng på samtliga tre Luleåmål.

Luleå fortsätter sin bortaturné med en match mot Djurgården imorgon. För AIK:s del väntar ett bortamöte med HV71. Den matchen spelas om en vecka.