Erik Karlsson.Foto: Mike Wulf

Nu är det klart var Erik Karlsson spelar nästa säsong. Han hamnar i San José Sharks.

Efter månader av spekulationer runt var Erik Karlsson spelar nästa säsong intensifierades ryktesspridningen under torsdagskvällen svensk tid att något skulle vara på gång. Bland alla rykten som florerade fanns bland annat New Jersey Devils med i bilden då någon sett en Ottawa Senators-märkt flyttbil i närheten.

Senare under kvällen kom dock mer uppgifter med substans då Darren Dreger på Twitter lät berätta att San José förberedde sig på att gå ”all in” på den svenska stjärnbacken.

Lite senare kom han med mer uppgifter som löd att vissa spelare i San José ska ha blivit informerade att de trejdats till Ottawa.

Strax därefter släppte Pierre LeBrun nyheten om att allting var klart.

Vad fick då San José betala för kalaset? Förutom Karlsson släpper även Ottawa Francis Perron till Sharks. I utbyte får de Chris TiernyJosh NorrisRudolfs Balcers och Dylan DeMelo. Utöver detta så släpper även Sharks ett val i förstarundan av draften 2019 eller 2020, ett andraval 2019, ett andraval 2021 som blir ett förstaval om Sharks lyckas sajna ett nytt kontrakt med svensken innan säsongsslut.

Senators kommer få ett förstaval i draften (2021 eller 2022) av Sharks om Karlsson spelar för ett lag i Eastern Conference under kommande säsong. Detta för att hindra Sharks från att trejda vidare Karlsson till en konkurrent.