• Publicerat 20 september, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Filip WesterlundFoto: Bildbyrån

Han får ses som en mycket stark kandidat att ta en plats i JVM-truppen. Men Filip Westerlund har fått en tung start på säsongen. Redan i det första bytet i dagens match mot Brynäs tvingades han utgå.
– Axeln är ur led, säger Roger Rönnberg.

GAVLERINKEN (HOCKEYSVERIGE.SE)

Calle Själin och Jacob Ragnarsson är två JVM-aktuella backar som redan åkt på skador under säsongen. Nu har en tredje potentiell JVM-back åkt på en skada. Men den här gången är det ett tyngre namn.

Filip Westerlund var nämligen nära JVM-truppen redan förra året, men ratades i sista stund. I år är han mer eller mindre given. Men nu har han åkt på en trist skada i jakten på en JVM-plats. Frölundabacken utgick efter endast 28 sekunders speltid i dagens match mot Brynäs.

19-åringen blev liggande på isen innan han tog sig ut i båset. Det blev inget mer spel. Anledningen: en axelskada.
– Axeln var ur led, men nu har de fått den till rätta igen. Så det väntar nog rehabilitering ett tag för honom, säger Roger Rönnberg efter matchen.

”SKAKIG FLYGRESA”

Frölunda vann med 4-3 sedan Ryan Lasch avgjort i förlängningen. Detta trots att Roger Rönnbergs mannar fick en mardrömsstart och var totalt utspelade till en början. Kanske var det den minst sagt blåsiga flygresan som låg bakom det?
– Det var en skakig start efter en skakig flygresa. Vi är inte alls på första tio minuterna. Vi släpper till enkla frilägen efter felläsningar i mittzonen. Efter tio minuter hittar vi vår struktur.

Rönnberg imponerades av moralen.
– Andra var väldigt bra, och tredje perioden är stabil utan att vi glänser. Det är bra att vi kan komma tillbaka och vinna. Det är aldrig fel, konstaterar han.