HOCKEYALLSVENSKA SVEPET: Mårtensson showade – premiärspöket håller i sig för ”Löven”

Det var full omgång när Hockeyallsvenskan äntligen hade premiär under fredagskvällen. Nedan finns samtliga resultat med tillhörande målskyttar sammanfattade.

Karlskrona – Västerås 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)

Karlskrona: Kalle Miketinac (2), Drew Paris, Niklas Johansson, Axel Sundberg
Västerås:

Drew Paris blev Hockeyallsvenskans första målskytt den här säsongen när han prickade in ledningsmålet för Karlskrona efter drygt fem minuter spel. KHK fick en drömstart på matchen när man tidigt i matchen gick upp i en tremålsledning redan i den första perioden. Slutresultatet skrevs till slut till 5-0 efter att Miketinac skjutit sitt andra mål för matchen och nyförvärvet Axel Sundberg målat för hemmalaget. KHK-målvakten Robin Johansson räddade samtliga 21 Västeråsskott och fick således en perfekt start på säsongen.

Leksand – Tingsryd 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Leksand: Tor Immo, Wilde Bröms
Tingsryd:
Daniel Öhrn

Tor Immo fortsatte där han avslutade förra säsongen, nämligen med att göra mål. Nyförvärvet från Troja/Ljungby prickade in 1-0-pucken i inledningen av den andra perioden. Hemmalaget fick en bra start även på den tredje perioden när unge Wilde Bröms ökade på Leksands ledning. Daniel Öhrn skapade lite nerv i matchen med sin 2-1-reducering, men närmare än så kom inte smålänningarna. Leksand höll undan och inkasserade sin första trepoängare för säsongen.

Björklöven – Modo 1–3 (0–2, 0–1, 1–0)

Björklöven: Fredric Andersson
Modo:
Magnus Häggström, Johan Eriksson, Henrik Björklund

Modo tog hem samtliga tre poäng i det heta Norrlandsmötet mellan Björklöven och Modo. Gästerna tog ledningen genom Magnus Häggström efter 7:30 in i den första perioden innan Johan Eriksson kunde utöka gästernas ledning till 2-0 på straff. Henrik Björklund punkterade mer eller mindre matchen i den andra perioden med sitt 3-0-mål, men Fredric Andersson lyckades skapa lite nerv när han prickade in 1-3-reduceringen i mitten av den tredje perioden. Närmare än så kom inte hemmalaget, som inte vunnit en Hockeyallsvensk premiärmatch sedan 2008.

Vita Hästen – Pantern 1–3 (1–1, 0–2, 0–0)

Vita Hästen: Arvid Degerstedt
Pantern:
Oscar Eklind, Nick Olesen, Matias Lassen

Pantern fick en fin start på säsongen när man premiärbesegrade Vita Hästen på bortaplan. Gästernas mål gjordes av Oscar Eklind, Nick Olesen och Matias Lassen medans Arvid Degerstedts första seniormål blev hemmalagets enda mål för kvällen. Lars Volden stod för en fin insats i Pantern-målet när han räddade 26 av 27 hemmaskott.

Pantern fick premiärjubla. Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Oskarshamn – Södertälje 5–3 (2–1, 1–1, 2–1)

Oskarshamn: Filip Svenningsson, Arsi Piispanen, Victor Öhman, Joakim Thelin
Södertälje:
Ludwig Blomstrand, Nikolai Meyer, Sebastian Dyk

Oskarshamn tog hem alla tre poäng i en jämn drabbning i Be-Ge Hockey Center. Efter två perioder hade hemmalaget en uddamålsledning, men i mitten av den tredje perioden kvitterade Södertälje genom nyförvärvet Sebastian Dyk. Stor matchvinnare för Oskarshamn blev Joakim Thelin som i powerplay prickade in 4-3 med mindre än fyra minuter kvar av matchen. Thelin snyggade även till siffrorna lite, när han med sitt andra mål för matchen gjorde 5-3 i öppen kasse med tre sekunder kvar av matchen.

AIK – BIK Karlskoga 5–2 (1–0, 3–2, 1–0)

AIK: Max Lindholm, Jesper Frödén, Sam Marklund, Anton Holm, Fredric Weigel
BIK Karlskoga:
Fredrik Forsberg, Jesper Kokkonen

AIK tog en övertygande trepoängare när man besegrade BIK Karlskoga hemma på Hovet. Max Lindholm gav hemmalaget en fin start på matchen när han elegant snirklade sig förbi BIK-försvaret innan han snärtade upp en backhand bakom Henrik Lundberg i BIK-kassen. Nyförvärvet Fredric Weigel fick en fin start i AIK när han noterades för ett mål och två assist i sin AIK-debut. Målskyttar för BIK Karlskoga blev Fredrik Forsberg samt nyförvärvet Jesper Kokkonen.

Almtuna – Västervik 4–1 (1–0, 1–0, 2–1)

Almtuna: Tobias Liljendahl (2), Tony Mårtensson, Oscar Milton
Västervik:
Gabriel Desjardins

Nyförvärvet Tobias Liljendahl fick en drömstart i Almtuna när han i premiärmatchen mot Västervik satte dit två puckar för sin nya klubb. Även Västerviks nyförvärv Gabriel Desjardins krönte sin debutmatch med att hamna i målprotokollet. Oscar Milton punkterade matchen när han satte 4-1 i tom kasse. Matchens stora stjärna var annars Tony Mårtensson som noterades för tre poäng (ett mål och två assist) i sin första seriematch i Almtuna-tröjan.

Tony Mårtensson fick en fin start på sejouren i Almtuna. Foto:Tobias Sterner/Bildbyrån