Jonathan Dahlén.Foto: Derek Cain/Icon Sportswire

Inatt svensk tid blev det klart att Jonathan Dahlén inte skulle bli kvar på Vancouver Canucks träningsläger. Istället bär det av till Utica i AHL – men samtidigt stänger han inga dörrar för Timrå i SHL heller.

LÄS MER: Får inte debutera tillsammans med Pettersson – Dahlén skickas ned

Jonathan Dahléns storspel förde ifjol upp Timrå till SHL. Med 58 poäng i grundserie och kval var han en av svensk ligahockeys allra mest lysande stjärnor under 2017/2018.

”PERFEKT ATT VÄNJA SIG”

Under försäsongen har han försökt sig på att ta en plats i Vancouver Canucks NHL-lag. Men inatt kom beskedet att han skickas ner till farmarlaget Utica i AHL.
— Jag har inte spelat tillräckligt bra antar jag. Men det blir perfekt att vänja sig vid spel på mindre rink här nu i AHL, berättar 20-åringen för SVT Sport.

Det finns väl också en och annan Timrå-supporter som drömmer om att få se Jonathan Dahlén spela SHL-hockey för klubben den här säsongen.
— Jag stänger inga dörrar men just nu fokuserar jag på att göra så bra ifrån mig här för att ta en plats i Vancouver så snart som möjligt. Men visst, Timrå finns alltid i bakhuvudet för mig.