Björklöven segrade mot Södertälje.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅ

Under kvällen har det spelats sex allsvenska matcher. Hur gick i dem kan ni med fördel ta del av nedan.

Karlskrona – Karlskoga  0 – 1 (0-0, 0-0, 0-1)

Karlskrona: –
Karlskoga: Gustaf Thorell

Karlskrona hade inför matchen inte tappat poäng i någon av sina föregående kamper i säsongsinledningen. Men idag blev de nollade på hemmaplan, trots 31 skott mot duktige Henrik Lundberg i bortakassen. Det var mållöst länge, men efter sex minuter av den tredje perioden kunde Gustaf Thorell avgöra.

Leksand – Västervik 4 – 2 (1-0, 1-1, 2-1)

Leksand: Thomas Valkvae-Olsen, Mattias Karlsson, Oskar Lang, Linus Persson
Västervik: Kellen Jones, Emil Alba

Leksand såg ut att ha fullständig kontroll på händelserna när de efter halva matchen spelad ledde med 2-0 på hemmaplan. Men Västervik kunde både reducera och kvittera. Tillslut redde dock favorittyngda Leksand ut det hela.

Västervik är numera det enda laget utan poäng i Hockeyallsvenskan.

Almtuna – Vita Hästen 1 – 4 (0-2, 1-1, 0-1)

Almtuna: Lucas Sandström
Vita Hästen: Erik Borg, Lukas Löfquist, Jesper Samuelsson, Kevin Elgestål

Vita Hästen tog säsongens första trepoängare i den tredje matchen. Matchen var i stort sett avgjord i inledningen på den andra perioden när hemmalaget gjorde 3-0.

Björklöven – Södertälje  5 – 2 (0-0, 2-1, 3-1)

Björklöven: Emil Lundberg (2), Jakob Stenqvist, Kristoffer Söder, Filip Cruseman
Södertälje: Sebastian Dyk, Victor Andersson

Björklöven inledde årets allsvenska säsong med bara två poäng på de inledande två matcherna. Inte riktigt vad det tippade topplaget räknat med kanske. Idag såg det länge ut som att det skulle bli oavgjort efter 60 minuter. Men med sju minuter kvar kunde Emil Lundberg göra sitt första mål för kvällen och efter det hämtade sig inte bortalaget.

Pantern – Oskarshamn  4 – 2 (1-2, 2-0, 1-0)

Pantern: Filip Lennström, Robin Dahse, Axel Blomqvist, Tony Pappila
Oskarshamn: Filip Sveningsson, John Dahlström

Lagen följdes åt genom att göra vartannat mål, hela tiden med Oskarshamn i förarsätet. Men när Axel Blomqvist, ifjol i division två, smällde in 3-2 i mitten av matchen så hämtade sig aldrig Oskarshamn.

Tingsryd – Västerås  0 – 1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Tingsryd: –
Västerås: Lukas Zetterberg

Trots att skottstatistiken slutade 30-27 så fick inte de 1 475 åskådarna se något mål i Nelson Garden Arena under ordinarie tid. De fick de däremot se 2:11 in på förlängningsspelet när Västerås tog sin första seger för säsongen.